Street Photography

Fotografia de stradă (uneori numită și fotografia sincerea) este fotografia realizată pentru artă care prezintă întâlniri întâmplătoare nemediate și incidente  în locuri publice , de obicei cu scopul de a surprinde imagini într-un moment decisiv sau emoționant prin încadrare și sincronizare atentă. Deși există o diferență între fotografia de stradă și cea sinceră, aceasta este de obicei subtilă, majoritatea fotografiilor de stradă fiind sincere în natură, iar unele fotografii sincere pot fi clasificate drept fotografie de stradă. Fotografia de stradă nu necesită prezența unei străzi sau chiar a mediului urban. Deși oamenii apar de obicei în mod direct, fotografia de stradă poate fi absentă de oameni și poate fi a unui obiect sau a unui mediu în care imaginea proiectează un caracter cu siguranță uman.

Fotografia de stradă se poate concentra asupra oamenilor și a comportamentului lor în public. În acest sens, fotograful de stradă este asemănător fotografilor de documentare sociale sau fotojurnaliştilor care lucrează şi în locuri publice, dar cu scopul de a surprinde evenimente demne de ştire. Oricare dintre aceste imagini ale fotografilor poate surprinde oameni și proprietăți vizibile în sau din locuri publice, ceea ce implică adesea navigarea în probleme etice și legi de confidențialitate, securitate și proprietate.

Mare parte din ceea ce este considerat, din punct de vedere stilistic și subiectiv, ca fotografie de stradă definitivă a fost realizată în perioada de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la sfârșitul anilor 1970, o perioadă care a văzut apariția camerelor portabile care au permis fotografiarea sinceră în public. locuri.

„Nu fotografiați ceea ce vedeți, fotografiați ceea ce simțiți.” – Ansel Adams